Skip to main content

Login   -   Intranet

images/nieuws/oorlogsmuseum-medemblik.jpg#joomlaImage://local-images/nieuws/oorlogsmuseum-medemblik.jpg?width=500&height=333

Oorlogsmuseum Medemblik

Oorlogsmuseum Medemblik biedt sinds 3 jaar een educatief aanbod voor scholen en groepen en is geopend voor individuele bezoekers. Om verder te ontwikkelen en de bezoekers en groepen mee te nemen in een andere beleving van de Tweede Wereldoorlog is het project voor expositie ‘Weg naar Vrijheid’ opgezet.
Dit project geeft de museumbezoekers, die deze belevingsexpositie gaan ervaren, inzicht in het militaire aspect van de oorlog. Het project is mede opgezet en uitgevoerd door een belangrijke partner van het museum: de Pontoon Group ’40 – ‘45.
De Tweede Wereldoorlog kent vele onderwerpen, waarvan sommige relatief onbekend zijn. Het Oorlogsmuseum vindt het belangrijk om in de nieuwe expositie ‘Weg naar Vrijheid’ een aantal van deze onbekende maar zeer belangrijke onderwerpen centraal te stellen.
Voor het ontwikkelen van een educatief lesprogramma voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in West-Friesland bij de expositie ‘Weg naar Vrijheid’ is bij het Westfriesland Fonds een subsidieaanvraag ingediend en het bestuur heeft dit initiatief beloond met een financiele bijdrage.